Kategorier
Tillverkare
Nyheter
 Kombikamin Sogra
Kombikamin Sogra
SEK:6200:-
 Bastuugn Mediana
Bastuugn Mediana
SEK:5700:-
 Badbalja för vuxna
Badbalja för vuxna
SEK:1695:-
Tillverkare
Katadyn
Andra produkter
Tipsa en vän
 

Tipsa en vän om den här produkten.

BeFree - flaska med rening

[BeFree - flaska med rening]
 BeFree - flaska med rening
Klicka för förstoring

Vattenflaska med inbyggd rening

Rent och gott vatten var du än befinner dig

BeFree är en smart och smidig lösning för filtrering. Hydrapak softflask och Hollow Fiber filter. Denna teknologi med smala långa rör med microhål ger både effektiv rening och hög flödeshastighet.Enkel påfyllning genom 43 mm öppning.

Diameter 70 mm
Höjd 232 mm
Vikt 65 g

Mer om Katadyn BeFree

Filtret med hela skruvkorken går att köpa separat som reservdel och går även att kombinera med andra Hydrapak produkter med samma dimension på korken.

Grundregeln vid all vattenrening är att ta vatten från så rinnande källa som möjligt, undvik i största utsträckning att ta vatten från stilla stående vattensamlingar med tydligt grumligt innehåll. Om möjligt välj gärna vatten en bit ut från strandkanten och helst inte ytvattnet.

Reningen sker med 0,1 microns precision vilket reducerar protozoer med 99,9% och bakterier med 99,9999%. Den genomskinliga flaskan gör det lätt att se hur mycket vatten som är i och även hålla koll på hur mycket vatten man dricker. Filtret klarar ca 1000 liters vattenrening (mer om man bara renar klart vatten och mindre om man renar grumligt vatten).

Om filtret sätts igen av för mycket grumligt vatten så rengör man det enkelt genom den s k ”EZ-Clean advantage” dvs att ha vatten i flaskan och skaka den kraftigt. Alternativt skruvar man loss filtret och doppar det i vatten och ”swishar” det hastigt från sida till sida i vattnet. Då lossnar skräpet och man kan fortsätta att rena vatten igen. Notera att filtret aldrig ska sköljas horisontellt under en kran, det kan förstöra filtret.

 BeFree - flaska med rening
Klicka för förstoring
   
   Recensioner  SEK:549:-